Хванаха трафикант с 13 мигранти след преследване по АМ "Тракия"

18:52, 18 авг 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 чужденци задържа полицията след кратко преследване по магистрала „Тракия“ край пазарджишкото село Калугерово, съобщава БНР-Пловдив.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ – Пазарджик незабавно са реагирали на сигнал, получен преди обяд от колегите им от Областната дирекция на полицията в Пловдив. Те съобщили за съмнителен лек автомобил, движещ се по магистралата в посока София.

До село Динката е направен опит автомобилът да бъде спрян, но шофьорът не се подчинил. Около 7 километра по – нататък, при Калугерово, полиция и жандармерия спрели колата.

Оказало се, че в нея пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години. Всичките били без документи, идентифицирани са като граждани на Афганистан. 

На място е задържан и шофьорът - на 34 години, от русенското село Тръстеник. Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда.

Срещу него ще бъде образувано полицейско производство, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Чужденците са предадени на служители от група „Миграция” в Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към Домове за временно настаняване на чужденци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама