Работна група ще подпомага изграждането на Черноморския младежки център

18:59, 18 авг 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна група, която ще подпомага изграждането на Черноморския младежки център във Варна, бе създадена на днешната информационна среща за първото ключово направление от концепцията за Варна 2017. Към нея вече са присъединени деветима представители на неправителствения сектор и на клъстерни организации.

„Изграждането на Черноморския младежки център има за цел да стимулира развитието на социалните иновации, фокусирани в територията на Черноморския регион. Новото пространство ще поддържа сътрудничество с останалите Европейски младежки центрове, сертифицирани от Съвета на Европа със знак за качество. Създаването на устойчива черноморска младежка мрежа ще подпомогне формирането на европейските младежки политики и развитието на региона. Пространството ще предостави възможност за осъществяване на пилотни дейности от младежи за младежи, насочени към социалните иновации.“ Това коментира Мирчо Христов, изпълнителен директор на Сдружение „Варна- Европейска младежка столица“.

На срещата присъстваха близо 70 варненци и гости на града. По-голяма част от тях представиха своята визия и очаквания за дейностите, които ще развива Черноморският младежки център, както и за инициативите, които самите те биха могли да реализират.

Подробна информация за проекта и онлайн форма за включване в работната група ще бъдат публикувани на интернет страницата http://varna2017.bg/bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама