100 рокери протестираха пред Съдебната палата в Бургас (видео)

19:50, 18 авг 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 100 рокери, представители на различни мотоклубове в Бургас, се събраха на протест точно в 19:00 часа пред Съдебната палата в града. Поводът бе смъртта на семейството мотористи, които бяха убити от турския гражданин Фарук Бекташ, както и заради решението на съдия Недялка Николова от софийския съд да го пусне под домашен арест, а впоследствие той изчезна.

Сред присъстващите преобладаваха както мъже, така и жени на различна възраст, включително и малки деца, които бяха доведени от своите родители.

Както и предния път, и сега сред присъстващите беше рок певицата Милена Славова, която пристигна от къмпинг "Градина", където е отседнала през лятото.

За разлика от предния протест преди седмица сега моторджиите бяха наполовина по-малко. Това не им попречи да изразят отново несъгласието си срещу решението на съдебната система, което доведе до бягството от страната на Фарук Бекташ.

Моторджиите отново форсираха моторите за няколко минути, след което вкупом отидоха пред съда и поставиха своите каски на стълбите пред сградата на Темида. После коленичиха за минута мълчание в памет на загиналите техни колеги. Така приключи вторият протест.

Президентът на мотоклуб Blacк Sea Hooligans Таньо Танев заяви, че от техните протести очевидно има полза, тъй като след първия са започнали масови проверки на гастарбайтерите в България.

Сборът на рокерите беше охраняван от неголям брой полицаи, на които не се отвори никаква работа, защото всичко мина мирно и кротко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама