Правят 17 нови детски площадки в столицата

21:45, 18 авг 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови детски площадки се изграждат в 17 междублокови пространства в столицата. Те ще се намират  в Орландовци, Гоце Делчев, Сухата река, Изгрев, Люлин, Дружба, Младост 3, Кремиковци, Нови искър, в Банкя и Панчарево. Това съобщи  столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на нова детска площадка в "Овча купел" 2 заедно със зам.-кмета Мария Бояджийска и районния кмет Христина Семерджиева.

За нея ще се дадат около 168 хил. лв., като от тях 150 хил. лв. са спестени средства от разделното събиране на отпадъци, което е част от Интегрирания проект за преработка на битови отпадъци на Столичната община. "Овча купел" се включи в проекта преди две години, като за това време са събрани разделно над 600 тона отпадъци, посочи районният кмет Семерджиева.

Площадката в "Овча купел" е с площ 7 дка и ще има фитнес зона, детска площадка за деца до 3 г., три къта с цветя. Ще бъдат засадени 20 дървета и над 600 храсти.

14 нови детски площадки се правят и в детските градини. Поставят се и няколко фитнеса на открито.

Кметът Фандъкова посочи, че Столичната община полага огромни усилия, за да запази междублоковите пространства в столицата. Целта е да направим тези пространства истински зони за почивка, за игра на децата и за спорт, отбеляза кметът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама