Мобилна лаборатория замерва въздуха в девненския квартал „Повеляново”

07:24, 19 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По настояване на кмета на Девня Свилен Шитов на стадиона в кв. "Повеляново" бе разположена мобилна станция за мониторинг на приземния въздух. Подвижната лаборатория се намира на около 200 метра разстояние от заводите и ще замерва качеството на атмосферния въздух в продължение на една седмица, след което резултатите ще бъдат анализирани и обобщени.

До тази мярка се стигна след многобройните сигнали за системни обгазявания в девненския квартал "Повеляново", където кметът настоява Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) да премести стационарната си лаборатория. В момента тя се намира в градската поликлиника в кв. "Река Девня", която е отдалечена от промишления комплекс.

Междувременно област Варна е трайно отписана от ежедневния бюлетин за качеството на атмосферния въздух. За пореден ден регионът не фигурира в специализираната сводка, което буди сериозни съмнения за спусната информационна завеса от страна на Регионална лаборатория – Варна при ИАОС, в чийто отговорен район попада и област Добрич, смятат от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама