Ген. Атанас Атанасов: Българите са пред избор - човек на Георги Първанов или човек на Бойко Борисов

08:53, 19 авг 16 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще се направи опит и за сега видимо успешен българите да имат следния избор, човек който е командван от Бойко Борисов или човек, командван от Георги Първанов. Това заяви пред бТВ заместник-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Михаил Миков от БСП сам си признал медийно, че изборът на ген. Румен Радев е предизвестен и е човек на председателя на АБВ Георги Първанов и звучи невероятно, че кандидатът на левите в президентската надпревара твърди, че изненадващо лидерът на БСП Корнелия Нинова му звъннала с покана, допълни генералът.

Мнението му за левия кандидат е, че той от 18-годишен е по казармите, а въпреки тежкия живот на българският народ той не е в казарма.

„В Реформаторския блок има дух да се предложи човек с качество, което го различава от другите, да се дърпа на правителството, да бъде независим”, разясни Атанасов.

От ДСБ считат, че като най-голямата партия в блока те са решаващи за избора за кандидат за президент. За тях има три равностойни кандидатури – Гроздан Караджов, Трайко Трайков и проф. Велислав Минеков. Всичко друго, например кандидат да е Корман Исмаилов, са спекулации.

„Тези трима имат най-важното качество - опозиционно настроени са към правителството и всеки един от тях има качеството да бъде независим държавен глава”, убеден е заместник-председателят на ДСБ.

Въпреки че отрекоха от ДСБ да имат лична позиция по някоя от трите възможни кандидатури, ген. Атанасов не пропусна да даде пример за достойнство с изслушването на проф. Минеков, издигнат от движение „България на гражданите”.

Каналджийството се покровителства от хора на високо ниво в МВР, заяви ген. Атанасов по темата с бежанците. Доказателството, което той посочи е фактът, че тази година отблъснатите мигранти са два пъти по-малко при увеличения миграционен натиск.

По думите му с рокадите в „Гранична полиция” не са отстранени покровителстващите каналджиите, защото „остана Радо схемата”, обяви Атанасов без да посочи кой е този Радо Схемата.

„Видяхме безкомпромисния Борисов и безпомощната Бъчварова - това беше показано на българския народ”, уточни реформаторът.

Според него премиерът ни отново е доказал, че той е кадровикът на държавата и фактически той управлява МВР с призива ръководството на „Гранична полиция” да подаде оставка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама