За пети път продават болницата в Радунци

09:02, 19 авг 16 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пети по ред търг за продажбата на белодробната болница в мъглижкото село Радунци, обявява частен съдебен изпълнител.  Началната цена вече е само 600 000 лева.

Сградата на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация  е обявена за продажба на публичен търг за удовлетворяване вземанията на  „ЕВН България Електроснабдяване” и присъединени взискатели. Дължимите данъци за имота са в размер на 6 221.63 лв.

Предложения за участие в търга се подават от 13 септември до 13 октомври т.г. в канцеларията на Казанлъшкия районен съд.

Специализираната болница в Радунци беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването в началото на юни м.г., след което бе спряно и електрозахранването, заради неплатени сметки.

След това сградата на болницата бе обявена за продажба по искане на ЕВН заради неплатени   134 хил. лв. за потребена електроенергия.  Общо дълговете на болницата надхвърлят 1,5 млн. лв., включително и дължимите пари за заплати на персонала.

На първия търг обявен за 11 август м. г. за продажба се предлагат централният корпус на сградата на четири етажа, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и др. с разгърната застроена площ от 15 220 кв. метра.  Началната тръжна цена е 1,667 млн. лв.  

На втория търг цената е коригирана надолу, но отново няма купувач. На третия търг, който изтече на 11 януари т.г.,  цената е 1.2 млн. лева за същите обекти. Отново обаче не се явява кандидат за собственик.

На четвъртия търг, чийто срок изтече на 15 март т.г.,  началната тръжна цена вече е 960 хил. лв. Мераклии да я купят обаче отново липсват.

Сградата на болницата е строена през периода  1938 -1953 година. На четирите етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др. В миналото там са се лекували стотици пациенти.  Сега всичко е запустяло и се руши.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама