"Локомотив" Русе ще домакинства на стадион „Дунав“

09:12, 19 авг 16 / Спорт 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Локомотив" Русе ще изиграе всичките си домакински срещи от първенството на Североизточната трета лига на стадион „Дунав“, съобщават от клуба.

Спортно- техническият щаб на „железничарите“ смята, че отборът ще се чувства по- комфортно на компактен стадион, където публиката е по- близо до терена. Точно такива са условията на стадион „Дунав“ в квартал „Здравец“. Очакванията са, че мачовете ще привлекат и допълнително зрители от околните квартали.

„Вариантът с Градския стадион отпада, тъй като ремонтът там ще започне рано или късно и предпочитаме да не се местим по време на сезона“, каза техническият директор на тима Калоян Георгиев.

„Мачовете на стадион „Дунав“ са по- добър вариант за нас. Mиналата година, когато играхме там с отбора на „Марисан“, видяхме, че домакинствата ни са по- добре посетени. Надяваме се и сега да е така“, допълва старши треньорът на Локо (Русе) Борислав Богомилов.

Както вече съобщихме, ръководството на клуба обяви свободен вход за всички мачове на тима в Русе през новия сезон. Отделно, от Локомотив (Русе) се надяват да успеят да договорят излъчванията на двубоите с някоя от местните телевизии.

Междувременно русенските „железничари“ ще картотекират днес двама нови футболисти. Това са вратарят Мартин Черников и халфът Станимир Ангелов. 

Черников идва в „железничарския“ тим от ФК „Русе“, където пази на вратата в тимовете по футзал и плажен футбол. Привличането му се наложи, тъй като резервният вратар на тима Радосвет Христов изненадващо реши да премине в „Кубрат 2007“.

Станимир Ангелов пък е юноша на „Дунав“ и се познава отлично със старши треньора на Локо (Русе) Борислав Богомилов от времето, когато и двамата бяха в школата на „драконите“.

Очаква се те да попаднат в групата за предстоящия в неделя мач от Трета лига срещу Ботев (Нови пазар). Двубоят на стадион „Дунав“ започва от 18:00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама