Маестро Гаро Кешишян реди изложба в Градската художествена галерия

09:14, 19 авг 16 / Култура 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всепризнатият майстор на фотографското изкуство Гаро Кешишян днес открива изложба в Градската художествена галерия във Варна. Тя включва сребърно-желатинови фотографии, копирани лично от автора, собственост на фондация „Серджо Поджанела“. Ще бъдат показани части от сериите „Старата леярна“, „Цигани“, „Строителни войски“, както и студийни творби. Изложбата ще остане в галерията до 8 септември.

Почти 30 години Гаро Кешишян е на сцената на фотографското изкуство и отдавна е сред големите в него. Той е минал през всичките му значими прояви у нас и е получил най-високите отличия. Участвал е в престижните форуми на фотографията в почти всички страни на Европа, в САЩ и Канада.Донесъл е награди от Франция и Япония. Показал е свои самостоятелни изложби в Ла Рошел и Арл - Франция, в Лечестър - Великобритания, в Будапеща, Токио, Хюстън, Лос Анжелис, Ню Йорк, Копенхаген, Венеция.

Роден е във Варна през 1946 г. В периода 1971 – 1981 работи като инженер технолог в металургичната промишленост. След 1976 г. негови работи са излагани в самостоятелни и групови изложби в България, Унгария, Чехословакия, Полша, Югославия, Турция, СССР, САЩ, Франция, Германия, Швейцария, Дания, Финландия и Япония. Посвещава работата си на тематични серии, избирайки своите субекти от различни прослойки на обществото.

Серджо Поджанела е колекционер и куратор, антрополог, член на Международната общност за изследване на шаманизма. За последните 40 години той е притежавал и управлявал галерии със забележителна културна активност, включваща създаването на 132 изложби и публикуването на 83 каталога. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама