Първанов се надявал АБВ и БСП да управляват заедно в следващото правителство

10:01, 19 авг 16 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на АБВ Георги Първанов разсея спекулациите за сътрудничество с БСП в по-далечна перспектива. В ефира на БНТ той заяви, че не бива някой да се притеснява, че ще бъде изместен в едни бъдещи парламентарни избори. Първанов подчерта, че сега целта е спечелването на президентските избори, но се надява с БСП да се срещнат в едно управление след бъдещите парламентарни избори.

Запитан дали сътрудничеството между АБВ и БСП ще бъде в по-дългосрочна перспектива, Първанов заяви, че ще разсее спекулациите в това отношение.

"Хоризонтът на това взаимодействие са президентските избори. Не бива някой да се притеснява, че ще бъде изместен в едни бъдещи парламентарни избори от водаческо място, от листите. Твърде вероятно, даже бих казал сигурно, че на парламентарните избори, когато и да са те, ние ще бъдем в два - надявам се еднопосочни потоци, не противодействащи се, противоборстващи се, както беше в предишните 3-4 избора. Сега голямата цел е спечелването на президентските избори, ако това се случи, би могло да отвори вратата и за една много по-голяма промяна в българската политика. Може да се срещнем в БСП не в единна предизборна коалиция за парламентарни избори, но може би - и дано - в едно управление след подобни избори", обясни лидерът на АБВ.

Първанов определи номинацията на ген. Радев като "печеливша". "Генерал Радев е не просто компромисна фигура, той е безкомпромисна фигура, със своето поведение, своят професионализъм, държавническо мислене и действие. Той е кандидатурата, която би могла не просто да ни обедини, но да ни доведе и до един наистина добър успех на президентските избори, което е по-важно да бъде един добър президент", каза още Първанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама