Задържаха трима за наркотици в Стара Загора

10:03, 19 авг 16 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима старозагорци са задържани при спецакция по линия наркотици, съобщиха от полицията.

Около 17.30 часа вчера в Стара Загора, е спрян лек автомобил  "Фолксваген" Голф“, управляван от Б. Б., на 25 г., с пътници  Х. М., на 24 г., и Д. У., на 27 г., и тирмата от Стара Загора.

При последвали претърсване и изземване, в дома на  Х. М. е намерено топче, съдържащо кафеникаво, кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е метамфетамин с тегло 1,5 грама;  топче, съдържащо белезникаво, прахообразно вещество, за което е установено, че е амфетамин с тегло 7 грама; насипна суха зелена тревиста маса - марихуана с тегло 4 грама и 2 броя везни. Образувано е бързо производство, а Х. М. е задържан за срок до 24 часа. 

При обиск в дома на Д. У., е намерено и иззето найлоново топче с пресовано бяло вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е амфетамин с тегло 2,8 грама. Образувано е  бързо производство. Д. У. е задържан първоначално за срок до 24 часа, а по-късно с постановление на Районна прокуратура му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Водачът на автомобила е задържан за срок до 24 часа.

 Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава, уточниха от полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама