Оцениха пловдивската 68-ма бригада "Специални сили" на българо-американско учение

10:34, 19 авг 16 25 918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на отбраната генерал Константин Попов поздрави командира на 68-ма бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев за добрите резултати на бригадата и за усилията, които полага за повишаване подготовката на формированията от Специалните сили на Българската армия, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Това стана при посещението на Попов на летище Балчик, където се провежда съвместната българо-американска подготовка „PLATINUM LION - 16“.

Бригаден генерал Матеев запозна началника на отбраната с целите и изпълняваните задачи на съвместната подготовка. Той подчерта, че до момента военнослужещите от бригадата са успели да изпълнят почти 100% от планираните задачи по въздушно-десантната подготовка за годината благодарение на доброто планиране и отличното взаимодействие с българските ВВС и американските им колеги.

 „Благодарни сме на началника на отбраната, че отстоява и налага принципите всички сили за Специални операции да тренират съвместно, а 68-ма бригада да продължи развитието си като отделен елемент от Българската армия със самостоятелно командване, управление и бюджетна програма“, подчерта бригаден генерал Матеев.

Тази година в подготовката, която се провежда в района на летище Балчик, участват сили, средства и войскови формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, с общ личен състав над 250 военнослужещи.

По време на съвместната подготовка „PLATINUM LION Special Operations“ българските парашутисти отработват елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от ниски и средни височини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама