Правителството отпусна обещаните 8 млн. лева за изграждане на “Арена Шумен”

11:43, 19 авг 16 25 750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отпуснаха 8 млн. лева за изграждане на “Арена Шумен”. Съобщиха за Topnovini.bg от общинската администрация.

На заседание на 17 август Министерски съвет е взел решение за финансиране на строителството на многофункционалната зала в града.

Припомняме, че през януари бяха отпуснати 500 хил. лева за проектиране на модерното съоръжение. Беше създаден идеен проект, а сградите в бившия Пети полк бяха премахнати.

При посещение в началото на лятото в Шумен премиерът Бойко Борисов отново обеща парите да се дадат.

“Имаме готов проект за изграждане на многофункционална спортна зала на мястото на бившия Пети полк. Теренът вече е разчистен и ще проведем следващите процедури по най- бързия начин. Предстои обявяването на обществената поръчка за инженеринг и се надявам строителството да започне октомври-ноември тази година", коментира за медиите зам.-кметът Боян Тодоров.

"На 28 август премиерът Бойко Борисов ще посети Шумен и ще се запознае с хода на дейностите по подготовка на терена за изграждане на модерното съоръжение", съобщи за Topnovini.bg кметът на града Любомир Христов.

Бъдещата многофункционална Спортна зала в Шумен на „Пети полк” ще бъде с 1 500 седящи места и още 500 преместваеми.

Така общо залата ще разполага с 2000 места за публиката на спортните състезания, а за концертите – там ще могат да се събират близо 4000 зрители.

В комплекса ще има зали за пресконференции и тренировки. Предвижда се на по-късен етап да се направят допълнително игрища, басейн и хотел, както и парк.

Около залата ще има паркинг, открити игрища, зелени площи, предвиждат се още строеж на жилищни блокове и хотел. За жилищата и хотела Общината ще търси частни инвеститори.

Предвидено е партньорство със спортните комплекси във Варна и Русе, идеята е да се организират съвместни прояви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама