Районна прокуратура-Пазарджик се заема с трафиканта, превозвал 13 бежанци в БМВ

12:42, 19 авг 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик   се наблюдава досъдебно производство, водено  срещу Александър  Д., на 35 г.,  за това че, на 18 август 2016 г. на автомагистрала „Тракия“, км 79, обл. Пазарджик, чрез използване на моторно превозно средство, лек автомобил  БМВ, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнал чужденци – 13 мъже от Афганистан, да преминават през страната в нарушение на закона , като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице, ненавършили 16 годишна възраст .

До момента е установено, че  на 18 август 2016 г. около 10 ч. на автомагистрала „Тракия“, в района на обл. Пазарджик , автопатрул на „Пътна полиция“, спира за проверка лек автомобил БМВ, след което е установено, че водачът превозва 13 нелегални мигранти, незаконно преминали на територията на Република България.

Извършени са неотложни процесуално следствени действия. Работата по случая продължава, с установяване възрастта и самоличността на мигрантите. Шофьорът на автомобила е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама