Пловдивчани стреляха по димитровградчани в Слънчев бряг (обновена)

13:07, 19 авг 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две групи младежи са се спречкали в Слънчев бряг тази сутрин. Кавгата е станала пред хотел „Кокиче” в курортния комплекс.

Петима души са участвали в скандала – двама от Пловдив и трима от Димитровград. Пловдивчаните стреляли с газов пистолет по опонентите си, които от своя страна са нанесли щети по лекия автомобил „Рейндж Роувър“ на стрелците. Пострадали при инцидента няма.

Подаден е сигнал в полицията, като са предприети незабавни заградителни действия. Автомобилът на първите двама е спрян от полицейски служители на съществуващо КПП в района на ресторант „Каручката”. Негов шофьор бил 28-годишният А. О. - арменец, притежаващ паспорт от Руската Федерация със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив, а неговият спътник е 36-годишният арменски гражданин А. А. Намерен и иззет е газовия пистолет, притежаван законно от А. О.

Установени и задържани са и участниците от другата група. Това са 20-годишните З. Г. и С. В. и 19-годишният А. Т. от Димитровград. С тях била и 20-годишната бургазлийка К. Г. Всички те работили на различни търговски обекти в Слънчев бряг.

Извършени са разпити на свидетели – очевидци на инцидента, като са иззети записи от видеокамери, покриващи района. По случая e образувано досъдебно производство за хулигански действия.

При последвалите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в квартирата, ползвана от димитровградчаните, като са намерени и иззети няколко плика със суха зелена тревна маса (канабис с общо тегло 70-80 грама), за което в Районно управление - Несебър е образувано бързо полицейско производство срещу З. Г.

Главният комисар Георги Костов, който днес е в Малко Търново за среща по повод бежанската вълна, коментира, че се касае за чисто междуличностен конфликт. За престрелка не може да се говори, тъй като това прeдполага наличие на оръжие и от двете страни, а това не е така. Сред петимата участници няма познати лица от престъпните групировки и в никакъв случай не става въпрос за преразпределение на територии в курорта.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая срещу неизвестен извършител. За скандала със стрелбата са задържани четирима души за срок от 24 часа. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат до 5 години затвор. За откритите наркотици в жилището на З. Г. законът е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 6 г. и глоба от 2000 лв. до 10 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама