Външен фитнес за рехабилитация сред природата откриха в Борово

15:03, 19 авг 16 / Политика 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Външен фитнес за хора с увреждания с тематичното название „Рехабилитация сред природата“ бе официално открит днес в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Детелина“ – Борово /ЦСРИ/, съобщиха пресслужбата на ПП ГЕРБ.

Лентата прерязаха народният представител Пламен Нунев, кметът на Борово Валентин Панайотов и директорът на ЦСРИ „Детелина“ Юлияна Пашкунова.

14 000 лева са отделени от общинския бюджет, за да се осъществи това начинание.

Събитието е уважено още от областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев и заместника му Валентин Колев, зам.-кметът на Борово Валерия Борисова, Павел Николаев – директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Бяла, Иванка Василева – председател на пенсионерски клуб „Здравец“ и др. гости. Отец Димитър е отслужил благодарствен молебен и освети новите съоръжения.

„Политиката, която водим в посока на развитието социалните услуги в Борово, е правилна. През отминалите 10 месеца от началото на мандата съдействаме за удовлетворяване потребностите и интегриране на хората с увреждания в региона“, е отбелязал кметът Валентин Панайотов.

Директорът на ЦСРИ „Детелина“ Юлияна Пашкунова е отчела, че ЦСРИ „Детелина“ обслужва близо 100 потребители. Стремежът й като ръководител е тези хора да получават компетентна, навременна и професионална грижа. „Наш дълг е да облекчим трудния им живот. Обществото ни мери своята зрялост именно с отношението си към хората с увреждания“, е подчертала още тя.

С изграждането на външния фитнес се постави началото на едно обновление на ЦСРИ. Има много идеи в тази насока, които ще се реализират в близко бъдеще, стана ясно днес.

Фитнесът в двора на ЦСРИ разполага с: уред за горната част на тялото – „колоездене“, позволява развитие и укрепване на всички мускулни групи, подобряване възможността за пазене на равновесие и пр., уред за упражняване стабилността на торса, уред за раздвижване на тазобедрените стави и засилване на мускулатурата на долните крайници, уред за упражнения и трениране на вестибуларния апарат, степер – двойни стъпки, волани за раздвижване на лакетни, раменни и др. стави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама