Човекът, който „уволни“ ръководството на „Гранична полиция“, не се яви в бургаския съд

15:19, 19 авг 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Григор Тошков Григоров, който спечели скандалната обществена поръчка за транспортиране на незаконно преминали и задържани лица във вътрешността на страната, не се появи в Бургаския окръжен съд. Днес от 14,00 часа трябваше да се разгледа неговата жалба против домашния му арест, наложен за нелегален превоз на мигранти. Нито Григоров, нито неговият адвокат се появиха в сградата на Темида, където ги очакваха множество журналисти.

В посочения час в залата влезе тричленнията съдебен състав начело със съдия Марков и прокурорът по делото Костова. На двукратния им повик по уредбата на съда в залата да влязат Григоров и защитникът му не се появи никой. След известно изчакване бе решено делото да бъде отложена за понеделник от 14 часа. Ако и тогава обвиняемият и адвокатът му не се появят, делото ще се гледа при назначен служебен защитник.

На излизане от залата прокурор Костова заяви, че Григоров просто е решил, че днес не желае да дойде в съда, без да има конкретна причина.

Григор Григоров е с постановена мярка за неотклонение „домашен арест“ от Районния съд в Царево. Срещу него има повдигнато обвинение за трафик на мигранти, след като по-рано тази година е бил спрян на пътя Резово – Бургас, шофирайки автобус с 65 чужденци без документи за самоличност. По време на разследването фирмата му "Еделвайс 0707" е спечелила търга на „Гранична полиция“, като дори автобусът, с който трябва да превозва вече легално заловените мигранти, е същият, с който Григоров е бил задържан през юни.

Заради избухналия скандал досегашният шеф на „Гранична полиция“ комисар Антонио Ангелов и заместникът му комисар Йотко Андреев подадоха оставки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама