Постоянен арест за шофьор, укрил се след катастрофа с жертви край Пристое

15:32, 19 авг 16 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският окръжен съд остави за постоянно в ареста 42-годишния Недим Хюсмен от село Браничево, който се укрива от българското правосъдие от 24 ноември миналата година.

На 29 октомври 2014 год. около 22 часа на пътя Силистра – Шумен 42-годишният мъж управлявал автомобила си „Форд мондео“ с шуменска регистрация с превишена скорост. На 150 метра от разклона за село Пристое колата му застига и блъска магарешка каруца, в която пътуват братята Рейхан и Серхан Исмаил. Веднага след инцидента обвиняемият Хюсеин напуска мястото на  произшествието. На 15 ноември 2014 г. пострадалият при катастрофата  Серхан Исмаил починал, а на брат му лекарите отстранили слезката.

На 20 ноември миналата година Окръжната прокуратура в Шумен  повдига обвинение спрямо Недим Хюсеин. След четири дни обвиняемият, въпреки че е редовно призован, не се явил.  Окръжната прокуратура в Шумен го обявила за местно и централно издирване и го привлякла като обвиняем  при условията на задочното производство.Следите на издирвания обвиняем се губят почти една година.

Преди 20 дни той влязъл безпроблемно през ГКПП – Дунав мост и отишъл в родното си село Браничево. По време на престоя си там Недим Хюсеин прави скандал, при който е повикана полиция. Пристигналият полицейски екип установява, че виновникът за скандала се издирва и задържа 42-годишния мъж.

По време на делото прокурор Дилян Димитров заяви, че има достатъчно доказателства за вината на Хюсмен. Заради опасност да се укрие или да извърши друго престъпление държавният обвинител поиска постоянна мярка „задържане под стража”.

Служебният защитник на обвиняемия – Наталия Иванова, поиска „домашен арест” с мотиви, че Хюсмен е сътрудничил на следствието.

Самият той също поиска да остане под домашен арест, защото имал малко дете, за което да се грижи.

Своето отсъствие от страната той обясни с работа в Испания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама