Плевенски полицаи задържаха трима за склоняване към проституция

15:37, 19 авг 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Проституция и трафик на хора“ на 18 август, съобщи МВР- Плевен. В хода на разследването, под прякото ръководство на районен прокурор, са извършени в максимално кратък срок множество оперативни действия, в резултат на които е установена съпричастността на трима към тежкото криминално престъпление.

Извършени са обиски на два адреса в село Милковица. В едната къща живеели на съпружески начала  37-годишен местен жител и  22-годишна от село Бръшляница. От там са иззети два мобилни телефона  и таблет, които съдържали порнографски материали. И двамата са задържани за 24 часа.

На другия адрес в село Милковица е установен 17-годишен. От жилището са иззети мобилен телефонен апарат и таблет. Непълнолетният е задържан с полицейска мярка за 24 часа .

Назначени са технически експертизи. Установено е, че задържаните за периода от неустановена дата до месец март на 2016 година са склонявали жени от Плевен, включително и непълнолетни, да проституират.

Те са предоставяли помещения за развратни действия в областния град. Данните сочат, че жените са им предоставяли част от заработените пари за сексуалните услуги и са заплащали за ползваните помещения. Извършителите от село Милковица са предоставяли обяви за сексуалните услуги по интернет.

Впоследствие на 37-годишния е наложена мярка задържане под стража за 72 часа. Полицейските действия са проведени под прякото ръководство и надзора на наблюдаващ прокурор .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама