Задържаха за постоянно 20-годишен със седем присъди, ограбил в съучастие възрастна жена

16:01, 19 авг 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поповският районен съд уважи искането на Районната прокуратура да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 20-годишния Пламен А.,обвинен за грабеж на възрастна жена, извършен в съучастие с издирвано лице.

За съучастника му – 39-годишния Ж.Ж., обвинението ще бъде за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, тъй като той има в досието си 14 ефективни присъди. До момента обаче той се укрива и не е задържан.

На 12 август 2016 г.  двамата извършители на грабежа, които живеят в Дряновец, община Бяла, потеглили с каруца за село Осиково, община Попово.  Двамата разполагали с информация за самотно живеещата 84-годишна Б. А., чийто син е бизнесмен.

Пламен А. и Ж.Ж. се качили по стълба на покрива на къщата на възрастната жена, влезли в таванското помещение и през капандура слезли в жилищните помещения.  84-годишна Б.А. спяла. Те събудили възрастната жена и настояли да им предаде парите си. За да не бъдат разпознати, осветявали спалнята й само със запалки. След като 84-годишната жертва на грабежа им дала 120 лева, те отнели мобилния й телефон и вафли, които намерили в дома й. За да не бъдат издадени, я завързали със сезал за печката и излезли отново през покрива на дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама