Автокрадецът, опитал да задигне БМВ в „Изгрев“, иска на свобода, за да се дипломира. Съдът го прати в ареста

16:19, 19 авг 16 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26-годишният Даниел Стоев от Враца, който се опита да задигне БМВ в бургаския комплекс „Изгрев“, поиска днес от съда да му бъде наложена мярка за неотклонение „подписка“, за да може да се дипломира, тъй като е студент последна година.

Припомняме, че Стоев беше задържан за това, че на 15 август около 12.00 часа на неохраняем паркинг пред бл. 117 и бл. 118 в ж.к. „Изгрев” чрез използване на техническо средство направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил марка „БМВ 320 D“ от владението на жена, без нейно съгласие с намерение да го ползва. Опитът е останал недовършен, тъй като Стоев е бил задържан на местопрестъплението от служители бургаската полиция.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 10 години.

Даниел Стоев е част от врачанска банда, която е задигала луксозни леки автомобили по Южното Черноморие. Автоджамбазите се били специализирали в открадването предимно на БМВ-та, всички с чуждестранна регистрация и от висок клас.

Днес държавното обвинение поиска спрямо Стоев да бъде взета постоянна мярка „задържане под стража“ с мотива, че обвиняемият може да се укрие. Прокурорът изтъкна, че съществува обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението, в което е обвинен, тъй като същият е задържан в момента, в който е проникнал в автомобила. Деянието се отличава с изключителна дързост, защото е извършено през светлата част от денонощието, при това с голямо хладнокръвие и след добра подготовка. Предвид доказателствата по делото, ако бъде наложена по-лека мярка, има вероятност обвиняемият да извърши и друго престъпление. Точно затова следва да бъде наложена най-тежката мярка. Според прокурора, е налице опасност обвиняемият да се укрие, тъй като не обитава постоянно жилището във Враца, в което е посочил, че живее. Към 15 август той е пребивавал в Бургас и Поморие.

На днешното съдебно заседание стана ясно още, че при претърсването на дома на Стоев във Враца, където е постоянният му адрес, са открити наркотични вещества (метамфетамини и амфетамини).

„Не чух нито един сериозен довод по направеното искане от страна на държавното обвинение за взимане на мярка „задържане под стража“, а само предположения. От справката за съдимост, която съм направила, е видно, че клиентът ми има чисто съдебно минало. Няма висящо съдебно производство. Считам, че е несериозно да се твърди, че подзащитният ми може да извърши друго престъпление. Той съдейства за разкриването на обективната истина. Доброволно се е съгласил да му бъде взет ДНК материал“, заяви адвокатът на Стоев Веселина Василева.

Според нея, ако клиентът й е искал да открадне посочения автомобил с цел да го ползва, при запалването на колата той би затворил вратата и би потеглил. В случая обаче Стоев е излязъл от нея и тогава е бил задържан от полицаите. Адвокат Василева поиска спрямо клиентът й да бъде взета мярката за неотклонение „подписка“.

Даниел Стоев помоли за същата мярка, тъй като трябва да прави дипломна работа.

Съдът обаче не взе под внимание това искане и го прати в ареста.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама