Путин в Крим: Киев предприе опит за диверсия

19:39, 19 авг 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Киев предприе опит за диверсия в Крим заради своето нежелание или неспособност да изпълнява споразуменията от Минск. Това заяви Владимир Путин на заседание с членове на руския Съвет за сигурност, състояло се на анексирания Кримски полуостров, предаде БТА.

"Ясно е защо бе направено това: защото украинците не искат или не могат по някакви съображения да изпълняват Минските договорености", каза Путин, цитиран от ТАСС. "И не могат да обяснят на собствения си народ съществените грешки в социално-икономическата политика", добави той.

При откриването на съвещанието Путин подчерта, че на него ще бъдат обсъдени допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на Крим. Руският президент изрази надежда, че провокационните действия от страна на Киев няма да станат негов "окончателен избор" и че у украинската страна "ще надделее здравият разум". 

"Ние не искаме да съкращаваме нашите отношения въпреки нежеланието на днешната власт в Киев да имаме пълноценни дипломатически отношения на равнище посланици", декларира Путин. Той отбеляза, че руската страна ще създава "възможности за контакти и тяхното поддържане" и съобщи, че е назначил свой представител "по развитието на търговско-икономическите, научните и техническите връзки с Украйна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама