Нов успех за „Дунав“ от Русе, „драконите“ не простиха и на „Локо“ ГО в Пловдив

20:59, 19 авг 16 / Спорт 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дунав“ победи с 2:0 като гост „Локомотив“ Горна Оряховица в мач от четвъртия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив тази вечер.

„Железничарите“, които също като русенския тим домакинстват в друг град, очаквайки необходимия ремонт на своя стадион, започнаха по-добре. Те бяха по-активни в началото, но трудно стигаха до чисти голови положения, като в повечето случаи техните атаки бяха неутрализирани от дунавската отбрана. Така за първата част горнооряховският тим регистрира само 1 удар в рамките на вратата на съперника.

За сметка на това гостите от Русе записаха четири удара в рамката, защитавана от Стефано Кунчев. Най-опасните бяха стрелби на Ивайло Раденцов и Юлиан Ненов от преки свободни удари, както и засечена топка след центриране от ъглов удар, която Кунчев успя да избие.

Веднага след подновяването на играта Михаил Милчев и Юлиан Ненов създадоха първите положения за отбелязване на гол.

Така логично се стигна и до попадение. Ивайло Раденцов бе фаулиран в 54-ата минута на около 20 метра от противниковата врата. Антон Огнянов стреля и прати топката в горния десен ъгъл за първия си гол с небесно синята фланелка.

„Железничарите“ опитаха веднага да отговорят, но опитният бранител Атанас Атанасов изчисти пред голлинията след разбъркване в дунавското поле.

В 60-ата минута русенският капитан Диян Димов бе близо до второ попадение за своя тим, но Кунчев отрази неговия изстрел. Три минути по-късно гол на Ненов бе отменен заради засада.

Така логично в 66-ата минута се стигна и до 2:0 за „драконите“. Мирослав Будинов стреля силно от границата на наказателното поле и Кунчев не успя да отрази по най-добрия начин топката, която влезе в мрежата.

До края домакините така и не намериха верния път към дунавската врата, а за сметка на това русенският тим изпусна на няколко пъти да направи победата си класическа.

Така „Дунав“ отново се върна временно на върха в класирането в Първа лига с актив от 10 точки след записаните преди това – равенство 0:0 с „Верея“ Стара Загора в Разград и победи над „Нефтохимик“ в Бургас с 2:1 и над „Пирин“ Благоевград с 1:0 на „Лудогорец Арена“.

В следващия кръг русенският отбор посреща временния лидер преди началото на този - тима на „Черно море“ Варна на 27 август, събота, от 17 ч.

„Дунав“ Русе: Мартин Луков, Искандар Джалилов, Михаил Милчев, Тейнур Марем, Атанас Атанасов, Ивайло Раденцов (85 мин. - Петър Патев), Диян Димов, Юлиан Ненов, Антон Огнянов (67 мин. - Николай Колев), Васил Шопов (72 мин. Спас Георгиев), Мирослав Будинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама