Даваме над 5 млн. лв. за системата за електронни обществени поръчки

21:07, 19 авг 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата централизирана информационна система "Електронни обществени поръчки" трябва да бъде готова до 3 години, а прогнозната и цена е 5.52 млн. лв. без ДДС. Агенцията за обществени поръчки обяви тръжна процедура в сряда. Проектът се очаква да бъде финансиран по Оперативна програма "Добро управление".

Системата трябва "да обхваща всички етапи от процеса на възлагане, вкл. планиране на нуждите, подготовка, провеждане и приключване на процедурата, сключване на договор, фактуриране, разплащане и пр., на всички видове процедури и способи за възлагане на обществени поръчки, съгласно Директивите на ЕС и националното законодателство."

Изпълнителят на поръчката трябва да достави хардуерно и комуникационно оборудване и базов системен софтуер, да инсталира системата, да направи Call Center и да обучи потребители и администратори. Системата трябва да осигурява на всички потребители достъп с използване само на интернет браузър и в нея ще могат да се използват квалифицирани електронни подписи.

Участникът трябва да има минимален общ оборот в размер на 7 млн. лв. за последните три приключили финансови години в сферата на софтуерни продукти и доставка на компютърно и комуникационно оборудване.

В момента на пазара има няколко платформи които предлагат софтуерни платформи за публикуване на обществени поръчки, като абонаментът е от 180 до 800 лв. на година, според броя на тръжните процедури.

Създаването на системата беше едно от обещанията на правителството в плана си по Глобалната инициатива "Партньорство за открито управление" (ПОУ).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама