Полицаи инструктираха ловните дружинки в Търговище срещу инциденти

06:55, 20 авг 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
71 ловци от 21 ловни дружинки са проверени по време на специализирана полицейска операция в област Търговище, информираха от Областната дирекция на МВР. Не са констатирани нарушения, както и няма допуснати инциденти в първите два излета за новия ловен сезон. В хода на извършените от тях проверки полицейските служители са установили 8 нарушения по Закона за движение по пътищата, за които на нарушителите са наложени глоби по фиш.

От полицията допълниха, че в навечерието на откриването на новия ловен сезон за прелетен дивеч е  проведена среща с представители на Регионална дирекция по горите – Шумен, чиято цел е създаването на предварителна организация за осъществяване на активен контрол и извършване на съвместни проверки за спазване на изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, на Закона за лова и опазване на дивеча и на Закона за горите. 

"Служители на дирекцията проведоха и инструктивни съвещания с председателите на ловните дружинки на територията на област Търговище, в които бе акцентирано върху транспортирането, носенето и безопасното боравене с ловно оръжие преди, по време и след ловен излет, недопускане на употреба на алкохол от участниците в ловния излет -  преди и по време на провеждането му, недопускане на участие в ловни излети на хора, които не са правоспособни ловци, както и на непълнолетни и малолетни, недопускане на пожари вследствие на небрежно боравене с открит огън от членове на ловните дружинки", информираха от Областната дирекция.

Специализирани полицейски операции и съвместни проверки със служители на горското ще бъдат провеждани през целия ловен сезон, категорични са от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама