Българин с първа награда в Международния екслибрис конкурс

08:45, 20 авг 16 / Култура 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Художникът Веселин Дамянов – Вес, е носител на първа награда от второто издание на Международния екслибрис конкурс, който се провежда във Варна. Втората награда е за Кун Уанг от Китай, а третата - за Сергий Храпов от Украйна.

Наградата за млад автор отива в Турция при Алперен Гюлдю. Сдружението на художниците във Варна присъди своята награда – плакет и грамота, на Лукаш Цивицки от Полша. За първи път беше присъдена Награда на журито - специално създадения от Димо Миланов екслибрис, посветен на второто издание на конкурса. Неин носител е Гуйлан Кю от Китай.

За първи път в това издание беше присъдена специална Награда за особени творчески постижения на името на Едуард Пенков. Тя е за Христо Найденов от България. Журито отличи с почетни грамоти Маурицио Шварцман от Аржентина, Клио Уилкинсън от Австралия, Владислав Кварталний и Роман Сустов от Беларус, Людмил Методиев от България, Рената Реа Симликова от Чехия, Павел Делекта от Полша и Елена Фелиция Сележан от Румъния. На петима млади автори бяха връчени поощрителни грамоти.

Изложбата със селектираните в конкурса творби може да бъде разгледана в галерия „Ларго“ до 28 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама