От 2018 г. камери ще ни наблюдават в столичния градски транспорт

10:08, 20 авг 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Планира се действията на всички шофьори от градския транспорт да се наблюдават от камери. Като част от поръчката за новата  тикет система на Центъра за градска мобилност предвижда видеонаблюдение в почти всички возила.

Това съобщи пред „Нова телевизия“ столичният зам.-кмет по транспорта  Евгени Крусев. Оптимистичния срок за изграждането на цялата система е най-рано 2018 г.

Крусев не смята да прави ревизия на действията на своя предшественик. „Всички поръчки от моя предшественик са били контролирани вече от различни органи”, коментира той.

27-годишният градоначалник пое поста, след като предшественика му подаде оставка заради скандална обществена поръчка за ремонт на 60 спирки в София, спечелена от съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева.

Крусев разказа, че лично кметът на София Йорданка Фандъкова му предложила поста.  „Имах среща с Фандъкова, за да й разкажа плана си развитие на инфраструктурата. След няколко дни тя ме извика в кабинета си и ме покани да стана заместник-кмет. Мислих ден и половина”, обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама