Русенец сред организаторите на най-грандиозното гейминг шоу у нас

10:20, 20 авг 16 / Спорт 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Game Evolution е турнир по електронни спортове, с мащаб, какъвто не е правен никога в страната. Един от организаторите е русенецът Венелин Кънчев, научи Topnovini.bg.

Game Evolution е изцяло нова концепция, която цели да обедини огромен брой от т.нар. "традиционни" спортове с все по-популярните електронни спортове. Идеята е да се покаже на широката аудитория вълнуващ спектакъл, комбиниращ някои от най-забавните и популярни компютърни игри и интересна колекция от спортове като уличен баскетбол, хип-хоп танци, американски футбол и скейтборд. Акцент ще бъдат и демонстрациите в сферата на екстремните спортове.

Мероприятие от такъв тип бе направено преди повече от 10 години в Русе, припомни Кънчев. След това в Русенският университет бе направен клуб по електронни спортове със съдействието на тогавашният ректор проф. Христо Белоев, а проф. Ангел Смиркаров дори става един от инициаторите за провеждане на този тип турнири в Канев център. Русе има традиция от близо 10 години. Затова и сега се очаква силно русенско участие в Game Evolution.

Ще се съберат състезатели в шест игри. Основните четири са от най-известни в момента. Counter Strike-Global Offensive, една от най-популярните стратегически игри League of Legends, най-новата игра забавният 3D shooter Overwatch и продължението на нашумялата легендарна Warcraft III, по която имаше филм скоро. На отделна сцена ще върви играта, която се играе с виртуални магически карти - Hearthstone. И последната е FIFA - виртуален футбол, който се играе на Playstation.

Пред залата пък ще се развива реален спорт. БФБ ще монтира игрище за стрийтбол. Ще се изгради зона за скейтборд. Ще има и демонстрации по американски футбол. Вътре в Арената ще има дансинг, където ще танцуват хип-хоп и брейк танцьори, сред които най-добрите в България.

Първото издание на Game Evolution ще се проведе в София в зала Арена Армеец. В трите дни на фестивала - 9,10 и 11 септември, се очакват над 15 000 посетители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама