Община Казанлък първа спечели бюджетна линия за европроектите си

10:28, 20 авг 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Казанлък първа кандидатства и първа получава одобрение по процедура „Бюджетна линия“. Едва 39, от общо 265 общини в цялата страна, имат право да кандидатстват по  „Бюджетна линия за 39 общини – бенефициенти по Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Договорът на община Казанлък е за 100% безвъзмездна финансова помощ на стойност 105 674 лева, от които 89 823 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие  и 15 851 лв. от националния бюджет.

Бюджетна линия «Техническа помощ за Община Казанлък» има за цел да подобри административния капацитет на Общината, така че изпълнението на всички проекти по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма «Региони в растеж» да бъде подсигурено по-ефективно.

Предвидените дейности са свързани с обновяване на Системата за финансово управление и контрол, така че тя да позволява максимално пълноценното функциониране на общинската администрация като местна управа: от една страна във функцията й на конкретен бенефициент на оперативната програма и от друга - като междинно звено за оценка на проектите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама