Започва фестивалът за дигитално изкуство

11:06, 20 авг 16 / Култура 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес във Варна започва второто издание на фестивала за дигитално изкуство Futuro. В рамките на три дни от 9,30 до 19,30 ч. в зала 1 на хотел „Черно море“ лекции и уъркшопове ще водят професионалисти в областта на дигиталното графично творчество, които стоят зад най-големите хитове в киното, гейминга и комикса.

В рамките на фестивала ще има две съпътстващи изложби: в галерията на читалището „Аспарухово Арт” на ул. „Народни будители” 1 и галерията „Бул Арт” на ул. „Шипка“ 22. Организатор е Център за обучение „Просвета” към НЧ ”Просвета 1927”. Проектът се финансира по фонд „Култура“ към Община Варна.

Любителите на дигитални изкуства ще посрещнат компютърни магьосници, работили за Warner Brothers, Twentieth century fox, Universal и едни от най-големите гейм студиа: Ubisoft, CD Project и EA Games. Сред водещите имена е Алфонсо Де Ла Торе, дизайнер от Лос Анджелис, който е работил по визиите на образите в блокбастърите „Аватар“ и „Х-мен: Първа вълна“.

Българският художник Светлин Велинов, популярен автор в областта на фентъзи и дигитал арт, също ще се включи във второто издение на Futuro. Той работи за Wizards of the Coast по настолната игра Magic The Gathering. Още над 20 създатели на фентъзи и научнофантастични светове и герои със световна слава са във Варна за форума, който обещава да се превърне в празник на визуалните изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама