Културният календар на Плевен се обогати с четири нови проекта

14:21, 20 авг 16 / Култура 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията по култура в общинския съвет е одобрила четири нови проекта, които ще бъдат подпомогнати финансово от общината, съобщи пресцентърът. Комисията е разгледала общо 14 предложения от плевенски културни институти. Най-висока оценка са получили Регионалният исторически музей с проекта "Възрожденецът Нестор Марков и плевенските будители" и Фондация "Диря", която ще организира за първи път в областния град "Есенен джаз фест - Плевен - 2016".

Държавен архив ще представи "Календар на времето", а Дружество "Краезнание" - Сборник с материали от научна конференция на тема "Плевен и Плевенския край - минало, традиции, духовност".  Председател на журито, одобрило проектите, е общинският съветник Петя Василева - председател на Постоянната комисия по "Култура, вероизповедания и международна дейност". В обсъждането са участвали изтъкнати плевенски творци и общественици. 

Всеки проект ще бъде подкрепен от местния бюджет с не повече от 5 000 лева. Общо за  културните институти и тяхната дейност тази година са определени  1 822 600 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама