Приемствеността между поколенията отпразнуваха в Караманово

14:54, 20 авг 16 / Политика 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празник, посветен на приемствеността между поколенията, се състоя днес на открито в хижа „Горски кът“ в района на село Караманово. Събитието бе организирано от пенсионерски клуб „Златни години“ и кметство Караманово в лицето на кмета Бисер Блажев с подкрепата на Община Ценово.

Идеята е заедно да бъдат преоткрити игрите, които някога са играли бабите и дядовците. Връщайки се към своето детство,възрастните подариха този следобед на своите деца и внуци радостта, която са изживявали, творейки тези игри и споделяйки ги със своите връстници.

„В качеството ни на народни представители от ГЕРБ в Русенска област аз и моите колеги подкрепяме подобни инициативи, защото те сплотяват местните жители и насърчават младите към здравословен начин на живот“, подчерта народният представител Пламен Нунев, който бе сред гостите на прояват, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

„Считаме, че сме длъжни да напомняме за природата, за радостта от движението и директното общуване точно сега, когато компютрите завладяха света“, казаха участниците.

Наред с това бяха споделени кулинарни традиции от населеното място под надслов „Бабината гозба – най вкусна“ и „Скарата на дядо – най – добра“.

Празника уважиха още председателят на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници, кметове на кметства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама