Гори бивш тютюнев склад на ул."Иван Вазов" в Пловдив (снимки)

15:37, 20 авг 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гори покривът на сградата на бивш тютюнев склад, който се намира на ъгъла на улиците "Иван Вазов" и "Екзарх Йосиф" предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg. Все още не е ясна причината за възникването на пожара.



На мястото на инцидента имаше 4 пожарни коли, по-късно пристигнаха още 3.  Мястото е отцепено от полицейски патрули, които следят за сигурността на гражданите в района. Част от живеещите в близост бяха евакуирани, защото огънят се разрастна и обхвана още два покрива. Огнеборците, които използват наличната специализирана техника, все още не са овладели пожара. 

От години част от бившите тютюневи в складове в града под тепетата пустеят.



Правят се опити да бъде възстановен предишния им блясък. Преди месец кмета на града Иван Тотев обяви, че емблематичните Тютюневи складове предстои да се превърнат в следващата арт-зона. След успешното преобразяване на „Капана“ в първия български квартал на творческите индустрии,  Фондация „Пловдив 2019“ и Община Пловдив стартират новия проект с обществено обсъждане на визията около ул. „Иван Вазов“. Публичният дебат е насрочен за 29 септември 2015 г., а същинската работа е планирана да започне през 2016 г.



Припомняме, че в ранния неделен следобед на 6 март беше направен опит да бъде разрушен друг тютюнев склад-на улица "Одрин"8. Рано на следващата сутрин сградата осъмна опасана с жива верига от възмутени пловдивчани, които не можеха да повярват, че някой с такава лекота и нехайство е посегнал на паметник на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама