Проблемът на София е скоростта, с която се решават проблемите, смята общински съветник

15:54, 20 авг 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако успеем да качим София обратно в класацията за качество на живот в рейтинга на международни агенции с обективни критерии, тогава ще имаме основание да твърдим, че сме постигнали нещо. Проблемът на София е един единствен - скоростта, с която решаваме проблемите.

Това мнение изрази Иван Велков, който е общински съветник от „Зелените“.

"Една съвременна столица с претенции да се развива би трябвало да се занимава, не със злободневни казуси, а да се решават въпроси как ще изглежда София след 10 или 20 години.  Трябва да се мисли как да се състезаваме с Брюксел или Страсбург за интереса на европейските институции, ако искаме да сме част от тази обединена Европа, свободна за движение и капитали", смята Велков.

По думите му при наличието на даденостите, които София има, е въпрос на "малко повече кураж", центърът на града да стане място за пример.

"Новият главен архитект, арх. Здравков, е нова генерация архитекти. Той в самата си концепция имаше най смелите и категорични предложения за реформи", каза още общинарят като подчерта, че надеждите възложени на Здравко Здравков са големи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама