Започват теренните проверки на нивите, заявени за субсидии в Шуменско

20:03, 20 авг 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерство на земеделието и храните съвместно с Областните дирекции "Земеделие" започва специализираните проверки на физическите блокове (ФБл) за кампания 2016 година, с които ще се актуализират данните в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП).

Основана цел на проверката е да установи дали съответните площи във ФБл, включително и заявените извън обхвата на слоя „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2016 г., отговарят на условията за подпомагане съгласно Наредба № 2 от 17 февруари 2015 г. за критериите за допустимост на земеделските площи за подпомагане по схеми и мерки за плащане на площ.

В Шуменско специалистите от ОД „Земеделие” ще проверят 1298 парцела във всички общини от областта.

При проверките ще се определят или актуализира границите на физическите блокове, както и начин на трайно ползване на близо 39 432 хектара земя. Очаква се замерванията да приключат до 10 октомври тази година.

Проверките на ФБл могат да се извършват и без присъствието на земеделските стопани, в случаи когато по обективни причини не е бил осъществен контакт със земеделския стопанин или когато, въпреки че е информиран, не присъства по време на проверката по график.

В резултат на данните от извършените теренните проверки и предстоящата дешифрация на новото самолетно заснемане, ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама