Огромен пожар в Харманлийско, обявиха бедствено положение

21:18, 20 авг 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромен пожар гори между харманлийските села Изворово и Дрипчево. За сега фронтът на пожара и унищожените площи не са изчислени.

На мястото на пожара е съсредоточена противопожарна техника от цялата Хасковска област. На място са изпратени и всички екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие.

На терен работят десетки пожарникари и горски, служители на община Харманли, доброволци от близките села. Операцията по овладяване на огнената стихия се следи от Областния управител Станислав Дечев.

На мястото на пожара вече пристигнаха  гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”  и инж. Пейо Върбанов- директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Действията на пожарникарите се командват от директора на областната противопожарна служба Николай Вълчев.

Обявено е бедствено положение за селата Изворово и Дрипчево. Чрез него се предприемат спешни мерки за овладяване на ситуацията в застрашените села, съобщават от областна администрация Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама