Предпремиера на „Строителите на случайностна България” в „Двореца”

07:23, 21 авг 16 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предпремиера на книгата на Юлиян Атанасов и Деян Михайлов „Строителите на случайностна България” ще се състои от 18 ч. в галерия "Тунела" на Културен център "Двореца" в Балчик.

 По време на представянето авторите ще споделят интересни моменти около създаването на книгата - мотиви, впечатления, ситуации. Автограф, книгата "Строителите на случайностна България" и пряк досег с личността на творците рискуват да отнесат посетилите събитието.

Сборникът разкази и есета е дело на варненските журналисти Юлиян Атанасов и Деян Михайлов, познати на четящата аудитория с медийните си публикации през годините. „Строителите на случайностна България“ поднася два цикъла оригинални текстове, писани от авторите отделно и независимо един от друг. Юлиян Атанасов се представя с 12 хумористично-сатирични есета, а Деян Михайлов – с цикъл от 8 разказа.

И есетата, и разказите са изцяло подчинени на съвременната тематика, засягат актуални проблеми на времето, в което живеем. На пръв поглед съвсем обикновени, героите в разказите на Деян Михайлов са емблематични за посттоталитарното общество, наречено у нас преход. Сбъркана ценностна система, разминаване между поколенията, провалени мечти, тотална деградация на духовното, странни представи за щастие и успех. Тези герои обаче можем да срещнем навсякъде около нас - по улицата, в магазина, в училище, на екрана, в политиката…

Първите пилотни бройки на книгата "Строителите на случайностна България" излизат от печат в края на юли, а читателите имаха шанса да я видят представена на традиционната Алея на книгата във Варна.

Премиерата на книгата ще бъде през септември в град Варна, а през октомври сборникът ще се предлага още в определени книжарници в Балчик, Добрич и Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама