Втори медал за България на Игрите в Рио: Мирела Демирева спечели сребро

07:31, 21 авг 16 / Спорт 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мирела Демирева спечели втория медал за България на Олимпйските игри в Рио де Жанейро. Тя получи сребърното отличие в скока на височина с резултат 197 см от първи опит.

26-годишната Демирева отбеляза един неуспешен опит на 188 см, но след това постигна превъзходство на 193 см, а после и на 197 см и изпревари личното си постижение.



Златото грабна испанката Рут Бейтия, след като успя да скочи 197 см от първи опит, без да направи пропуск и при предходните скокове. Бронзовият медал отиде при хърватката Бланка Влашич. До последната височина от 2 м достигнаха четири състезателки, но нито една от тях не записа успешен опит.

Сребърният медал от Рио е най-големият успех в кариерата на Демирева. По-рано този сезон тя се класира втора и на европейското първенство по лека атлетика в Амстердам.



Това е първото отличие за България в леката атлетика от 16 години насам. Тереза Маринова спечели злато в Сидни през 2000 г.

За последно страната ни е имала финалист на Олимпийски игри в скока на височина през 2000 г. Тогава Венелина Венева се класира 9-а, а през 1996 г. Стефка Костадинова стана олимпийска шампионка.

Сребърният медал на Демирева е второто отличие за страната ни от Игрите в Рио. Преди това Елица Янкова спечели бронзов медал в категория до 48 кг на женската борба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама