Представят изложбата „Бузлуджа – паметта на времето“ в Казанлък

08:13, 21 авг 16 25 919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Казанлък и фондация „Проект Бузлуджа“ ще представят на открито  изложбата „Бузлуджа – паметта на времето“ като част от инициативата за опазването на монумента. 

Откриването ще е утре в навечерието на 35-годишнината от откриването на паметника на  23 август 1981 година.

От 18.00 часа на площад „Севтополис” ще бъде официалното откриване, последвано от мултимедийна презентация от 18.30 часа в изложбената зала на общинския Информационен център на ул. „Искра” №4. 

Автор на изложбата е арх. Дора Иванова, която започва инициативата за опазване на паметника като своя дипломна работа в Техническия университет в Берлин. Идейният й проект е представен в редица изложби и конференции в страната и чужбина, между които Световната среща на българските медии в Прага, по покана на община Казанлък, както и Европейския парламент в Брюксел.

На площад „Севтополис” проектът за пръв път е представен в 15 двустранни табла с участието на 10 фотографи, които са уловили очарованието на паметника в актуалното му състояние.

Посетителите ще могат да се запознаят в детайли с драматичната история на паметника и идейния проект за неговото преустройство. Изложбата цели обществен дебат по темата и набиране на средства за конструктивна оценка на сградата, необходима за задействането на реален проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама