ОДМВР-Русе със съвети за безопасно шофиране

08:41, 21 авг 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвети за безопасно шофиране разпространиха от „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Русе. Причината са зачестилите произшествия и самокатастрофирали автомобили през последната седмица.

В тази връзка пътните полицаи съветват скоростта на шофиране да се съобразява със състоянието на пътя и интензивността на движението.

„Преди тръгване проверете изправността на автомобила, уверете се в наличността на необходимите документи, стикери и т.н. Не шофирайте след употреба на алкохол и упойващи медикаменти или при преумора. Ако Ваш близък, приятел или познат е пил алкохол, направете всичко възможно да го спрете, за да не управлява автомобила в това състояние. Това може да спаси живота му и този на други хора. Спрете го и ако този човек няма книжка", препоръчват още органите на реда.

Те стветват шофьорите да не забравят предпазния колан, обезопасяването на децата в автомобила.

„Спазвайте дистанция и не забравяйте, че носите отговорност за вашата безопасност, за хората, с които пътувате, както и за безопасността на всички участници в движението. Шофирайте с повишено внимание през населени места, особено в районите на пешеходни пътеки, покрай паркирани автомобили, мотоциклетисти, мотопедисти, велосипедисти, площадки с деца. Толерантното ви поведение като шофьор може да предотврати конфликтна ситуация. Отговорното Ви поведение може да спаси човешки живот!“, отчитат още пътните полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама