Дунав Ултра 3: River Monsters в Русе

09:29, 21 авг 16 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участниците и екипът на „Дунав Ултра“ пристигат в Русе на днешния 21 август около 13.30 ч.

Те преминават през града като част от близо 700-те км, които изминават следвайки северната ни граница за 48 часа с бягане и каране на велосипед.

Екстремните спортисти ще бъдат посрещнати от представители на общинска администрация пред „Булстрад Арена“, една от ключовите атракции в града.

Основен фокус в инициативата е развитието на туризма и туристическа разпознаваемост на дунавския регион, а многофункционалната зала в града работи именно в полза на сектора.

Дунав Ултра 3: River Monsters е третото поред издание на кампанията в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море. Целта на събитието този път е да популяризира възможностите за развитие на туризъм в България и по-специално да насочи вниманието за икономическо развитие на крайдунавския регион чрез привличане на велотуристи от страната и чужбина.

В подкрепа на идеята, цялото събитие ще бъде заснето от професионален снимачен екип, който ще реализира 45-минутен документален филм, посветен на региона.

Изпитанието започва на 20 август и в него участват четирима мъже, атлети-аматьори, които в рамките на 48 ч. се превръщат в главни герои на най-щурото Фейсбук риалити. Това са Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов - колоездач, създател и идеолог на концепцията Дунав Ултра. Единствено по рода си, приключението ще стартира от с.Куделин, Видинско и би трябвало да приключи успешно в черноморското с.Дуранкулак. Авантюристите - спортисти ще трябва да прекосят дистанцията, колоездейки (общо 640 км) и бягайки (цяла една маратонска дистанция от 42.195 км), но без да се състезават помежду си. Начинанието ще се смята за успешно, дори ако само един от четиримата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.

По време на самото изпитание, движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време на адрес http://www.dunavultra.com. Във Фейсбук страницата на „Дунав Ултра“ ще бъде публикувана информация на живо от мястото на събитието - видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама