Мехрибан Ариф Алиева става Почетен гражданин на Велико Търново

09:30, 21 авг 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Президентът на фондация „Гайдар Алиев” Мехрибан Ариф Алиева ще бъде удостоена със званеието „Почетен гражданин на Велико Търново” на тържествено заседание на местния парламент на 25-ти август /четвъртък/.

Мотивите за предложението са огромния принос и високата ангажираност на Алиева в популяризирането и опазването на културно-историческото наследство на Велико Търново. „С включването на проекта за реставрация и социализация на крепостта Трапезица от г-жа Алиева в списъка на фондацията на възстановяване паметниците на културата със световно значение дава възможност на крепостта и на Велико Търново да се наредят достойно до сгради и обекти в международно признание и мащаб.” – се казва в предложението до Великотърновския общински съвет. 

Мехрибан Ариф Алиева е носител на редица престижни отличия и награди не само в страната си но и в чужбина. Ръководената от нея фондация „Гайдар Алиев” дари 1,2 млн. лв. за реставрацията на хълма Трапезица във Велико Търново. Тържественото откриване на обекта ще бъде в Деня на независимостта - 22-ри септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама