Имахме нужда от отличието на Мирела Демирева, каза Плевнелиев

10:33, 21 авг 16 / Спорт 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имахме нужда от това отличие. Това каза президентът Росен Плевнелиев за успеха на лекоатлетката ни Мирела Демирева, която спечели сребърен медал в скока на височина на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Той изрази надежда постижението на Демирева да вдъхнови повече българи, които да вдигнат високо летвата в спортните дисциплини.

Плевнелиев освен че се е надявал, е знаел, че в скока на височина отново може да направим пробив, след като през 2000 г. Венелина Венева се класира 9-а на Игрите в Сидни.

Спечеленото сребърно отличие е голям успех както за Мирела Демирева, така и за България, подчерта държавният глава. Той поздрави лекоатлетката ни за демонстрираните увереност и спокойствие.

Плевнелиев изгледа и изпълнението на националния ансамбъл по художествена гимнастика, с който златните ни момичета се класираха за финалите в многобоя.

Президентът е на посещение в Рио де Жанейро по покана на Международния олимпийски комитет. Тази вечер той ще присъства на церемонията по закриването на Летните олимпийски ирги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама