Хеликоптер от Крумово се включва в погасяването на големия пожар в Хасковско

11:22, 21 авг 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 10.03 ч. от 24-та авиобаза Крумово излетя хеликоптер Ми-17, който ще се включи в погасяването на големия пожар в Хасковско. Използването на летателната техника от авиобазата в Крумово се налага заради труднодостъпния пресечен терен.

Разпореждането е на началника на отбраната генерал Константин Попов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. В гасенето  се включват и Военнослужещи от Сухопътните войски.

Хасково Topnovini.bg съобщава, че огромният пожар между селата Изворово и Дрипчево обхвана между 40-45 хиляди декара площ. След относително спокойната нощ за хората от Изворово, действията по овладяване на пожара продължават.

На място са 14 пожарни екипа, гасителна техника на горските, военните от хасковското формирование 52 740 от рано сутринта са разпределени по фронта на пожара в гората. В готовност е и хеликоптера. Две тежки верижни машини от Марица Изток всеки момент ще влязат да правят просеки. Бедственото положение остава в сила.

От община Харманли осигуряват медицинска помощ, храна и вода за населението и противопожарните екипи, съобщават от Областна администрация Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама