Предупредиха хората в Изворово за евентуална евакуация заради пожара

16:17, 21 авг 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Битката с огнената стихия край сакарските села Изворово, Черепово, Дрипчево и Оряхово продължава. В момента над Изворово се стели гъст дим, работата по овладяването на огъня се усложнява заради високите температури и силния вятър, с променлива посока.В прессъобщение на Областна администрация се подчертава, че пряка опасност за хората от населените места, за покъщнината и животните  – няма.



Пламъците и усложнената обстановка в Харманлийско продължава вече денонощие. Огънят унищожи над 45 хиляди декара площ-предимно гори, пасища, лозя. За да овладеят пожара на място са струпани над 15 противопожарни автомобила, от сутринта непрестанно облитания прави и хеликоптер, две тежки верижни машини от Мини Марица Изток прокарват просеки между Изворово и Черепово. На терен са служителите на горските и ловни стопанства, над 30 военни от хасковското формирование също от сутринта се борят със стихията. Общо срещу огъня са изправени над 200 души от институциите и стотици доброволци от селата. Има огнеборски екипи от Кърджали, Ямбол, Смолян, Пазарджик и София, съобщават от МВР.



Както вече съобщихме по-рано днес - вероятната причина е авария в инсталацията на соларен парк. Унищожени са 600 декара от съоръженията на соларния парк. От противопожарната служба уточниха, че това не е първото запалване в този парк. Такива инциденти се случвали почти всяко лято. В същото време са пламнали огнища и в пасища, вероятно при почистването им. Все още няма задържани за пожарите. Полицията работи със заподозрени земеделски стопани, които са били в района и са работили с машини за почистване на пасища. Разпитите продължават.

Хората в Изворово са предупредени за евентуална евакуация. За сега такава не се налага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама