Премиерът Бойко Борисов поздрави спечелилите бронз гимнастички

21:23, 21 авг 16 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов поздрави гимнастичките, нарече ги гордост за България и им пожела още много успехи.

"Поздравления за силата, духа и професионализма, които показаха момичетата и треньорският екип. Нежните представителки на България бяха прекрасни, въпреки трудностите, които преживяха. Радвам се, че заедно с Мирела Демирева и Елица Янкова българските момичета успяха да донесат медали и да представят достойно страната ни предвид множеството предизвикателства, с които трябваше да се справят. Гордост за България. Пожелавам им още много успехи“, написа премиерът в профила си във Фейсбук.

Минути след успеха си гимнастичките получиха лични поздравления и от президента Росен Плевнелиев, министъра на спорта Красен Кралев, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, вицепрезидента на БОК Любомир Ганев и президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

„За нас този медал е златен и днес ние сме победителите”, заяви Християна Тодорова от ансамбъла по художествена гимнастика. „Битката беше страхотна”, разказва състезателката след успеха в Рио.

"Радвам се, че по тази начин завърши нашата кариера. Нашата мисия в художествената гимнастика е изпълнена вече до край с абсолютно всички медали, които можем да имаме", допълни Тодорова.

Това беше последното състезание за тази формация. Почти всички от състезателките ще се оттеглят от спорта и за следващия олимпийски цикъл ще се сформира нов национален ансамбъл.

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска ще е знаменосец на България на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро тази нощ. Тя ще започне в 2 часа българско време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама