Радан Кънев: Ген. Румен Радев заслужава да му нарежат лампазите пред строя

08:48, 22 авг 16 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издигнатият от БСП и АБВ кандидат за президент ген. Румен Радев заслужава да му нарежат лампазите пред строя, защото използва времето си в армията, за да я саботира и да гради лична политическа кариера.

Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на „Нова телевизия“ и допълни, че ген. Радев едва ли е евроатлантик, но пък се харесва на Георги Първанов, а руският вестник "Правда" публикува статиите му.

Кънев иронизира и ГЕРБ, които вече обявиха слогана на предизборната си кампания, но не и кандидата за президент. По думите му ГЕРБ към момента все още няма кандидат.

Според лидера на ДСБ кандидатурите на Реформаторския блок Велислав Минеков, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков са еднакво силни - опозиционни, необвързани с политическа партия, способни да са коректив на сегашното управление, да покажат характер и да казват "не" и вътре в страната, и на международните партньори.

Кънев изтъкна като основно качество, което бъдещият държавен глава трябва да притежава, смелостта да налага вето на закони на ГЕРБ и да си служи с другите си правомощия - правото на конституционна жалба и конституционна инициатива.

По думите му сега премиерът Борисов води политика на навеждане и поддаване на рекет, недопустима след като страната е член на най-мощния икономически и военен съюз.

"Въпросът е да имаме силен образ за защита на националния интерес без оглед на партийни и икономически зависимости, да направи България по-силна и стабилна в един нестабилен момент, допълни Кънев и подчерта, че в страната цари тотално беззаконие, а неговите проявления са както екстрадирането в Турция на Абдуллах Бююк, така и пожарът в Тютюневия град на Пловдив. По думите му държавният глава трябва да бъде и гарант на съдебната реформа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама