Техническа неизправност подпали лек автомобил в Русе

10:55, 22 авг 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 8 сигнала за произшествия са се отзовали русенските пожарникари през изминалия уикенд, съобщава ОД на МВР - Русе. При инцидентите няма пострадали.

По-сериозен се е оказал инцидент в събота, когато за времето от 09:31 до 10:30, служители от Втора РСПБЗН – Русе са изпратени на сигнал за пожар в лек автомобил на ул. Драма в Русе.  При пристигане на огнеборците на местопроизшествието се оказва, че гори лек автомобил „VW Golf 3“ с русенска регистрация. Причината за пожара е техническа неизправност в горивопровода на автомобила. Инцидентът е възникнал по време на движение.

По-късно за времето от 16:44 ч. До 17:05 ч. Служители от Първа РСПБЗН са насочени към ул. Любен Каравелов в Русе по сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер. При пристигане на адреса се установява, че е горял вестник в празен метален контейнер. 

В неделя сутринта в 06:18 ч. Екип на Втора РСПБЗН – Русе е изпратен на сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер в гр.Русе, на ул. Самодивец. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Запалването е изгасено.

От 12:09 до 12:45 часа екип на Първа РСПБЗН е отишъл да гаси възникнал пожар в сухи треви и храсти в русенския квартал ”Чародейка Север” до гробищния парк. Произшествието е ликвидирано на площ около 100 кв.м.

От 13:20 до 14:20 часа пожарникари от РСПБЗН-Бяла  са гасили възникнал пожар в отпадъци на сметището в гр.Бяла. Произшествието е ликвидирано на площ около 2000 кв.м.

В 14:49 часа екип на Първа РСПБЗН-Русе е изпратен да потуши запалване в отпадъци в метален контейнер до блок в русенския квартал ”Дружба 1”. 

В следобедните часове екип пожарникари от Сливо поле са изпратени да гасят пожар в сухи треви и храсти в с. Голямо Враново.  За времето от 16:06 до 17:50 часа произшествието е ликвидирано на площ от около 5000 кв.м .

В 17:09 часа пожарникари от Втора РСПБЗН са изпратени да гасят пожар в отпадъци в безстопанствен навес на ул. Пухлево дере в Русе. Произшествието е ликвидирано на площ около 110 кв.м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама