Моторист със счупен крак след катастрофа до с. Вардун

11:00, 22 авг 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
47-годишен мотоциклетист е с фрактура на крака, след като лек автомобил го удари край село Вардун, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Търговище.

В събота около 11,20 ч в община Търговище – на третокласен път между селата Пролаз и Вардун, правоспособният водач А.А., на 27 год., от с. Кестеново, община Омуртаг, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с австрийска регистрация, се движел в посока с. Вардун.

На прав участък от пътя започнал да изпреварва движещия се пред него мотоциклет „Ямаха Ендуро“ без регистрационна табела, управляван от правоспособния водач М. R., на   47 год., поданик на Кралство Великобритания, живеещ в с. Цветница, община Търговище.

Мотоциклетът тръгнал да завива наляво за напускане на пътното платно, когато бил блъснат от автомобила странично в лявата му част.

В резултат от пътно-транспортното произшествие водачът на мотоциклета е приет за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на долен крайник, без опасност за живота му. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама