6 години затвор за рецидивист, помогнал на жена, след което я обрал

13:00, 22 авг 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 години затвор получи Асен Милков, които на 1 февруари ограби 73-годишна жена като преди това любезно и помогнал като я придружил до болницата.

Решението взето от състав на Шуменския окръжен съд.

Topnovini.bg припомня, че на 1 февруари тази година 73-годишна жена от град Шумен съобщила в полицията, че е потърпевша от грабеж.

Пред полицейските служители тя обяснила, че сутринта, намирайки се на ул. “Цар Освободител” в град Шумен и прилошало и била транспортирана в болницата в града.  Жената била придружена от мъж, който й оказал помощ. След прегледа жената била освободена за домашно лечение.

Около 10:30 часа в двора на лечебното заведение жената решила да даде дребна сума пари на мъжа, който й помогнал. След като видял, че тя извадила портмонето си, младият мъж го издърпал от ръцете й и побягнал.

Пред полицаите 73-годишната жена обяснила, че са й отнети сумата от 200 лева и лична карта. В хода на проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление - Шумен установили самоличността на извършителя. Това бил 31-годишният Асен Милков  с постоянен адрес в село Жилино. Той е бил задържан около 18:00 часа в село Избул.

Установено било, че паричната сума, която откраднал, е изхарчил. Другите откраднати вещи на жената са намерени в централната част на града.

В средата на месец декември 2015 г. Асен Милков е изтърпял наказание „лишаване от свобода” в размер на 4 години за извършен грабеж през 2011 година.

Освен шестте години, които трябва да прекара в заведение от закрит тип при първоначален строг режим, Асен ще трябва да възстанови и 200 лв. имуществени щети на старата жена, както и да поеме разходите по делото в размер на 180 лв.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама